On this page u will find more information about the harbour of Torrevieja.
De haven is gelegen op slechts enkele minuten van het bruisende stadscentrum. Vanuit hier vertrekken ondermeer boten naar het eiland Tabarca, Cabo de Palos en de Balearen.
De haven heeft een maximum van 859 aanlegplaatsen met een maximale bootlengte tot 30 meter. En een trekking tot 5 meter.
Momenteel is men bezig met een uitbreiding aan de haven.
Voor elke visser biedt Torrevieja wat wils, vissen van op de rotsen, vanuit een boot op de zee, of toch liever aan een rivier of meer. Om het even naar wat je voorkeur uitgaat, zal je in het bezit moeten zijn van een vislicentie.
Een licentie is afhankelijk van het type, en het bedrag je wenst te spenderen, een jaar tot 3 jaar geldig. Er is geen mogelijkheid voor het aanvragen van een licentie voor een kortere termijn, bv. Voor uw vakantieperiode. De kost van een licentie is een vrij redelijke 6,25 euro voor een zeevis licentie of 7,31 euro voor een zoetwatervis licentie. Voor jongeren onder de 14 en gepensioneerden is geen licentie vereist als zij een geldig identiteitsbewijs kunnen voorleggen.
De dichtstbijzijnde zoetwater faciliteit beschikbaar in de omgeving Torrevieja is het Emblase de Pedrera, een zoetwaterreservoir gesitueerd tussen San Miquel de Salinas en Bigastro. Als je vertrekt vanuit San Miguel, draai je 200 meters voorbij de restaurants ‘Vista Bella’ en ‘La Fortaleza’ rechtsaf. Volg de aanwijzingen Torremendo. Hier kan je op karper en andere veelvoorkomende soorten vissen. En als je geluk hebt kan je ook af en toe een forel vangen. Het meer is op sommige plaatsen niet goed toegankelijk maar je kan toch wel redelijk dicht met de auto naderen en de rest te voet afleggen. Vergeet niet dat je om hier te mogen vissen je een Zoetwatervis licentie nodig hebt. Deze kan je aanvragen in het ‘Rural Caja’ gesitueerd in de calle Camoamor nr 78 of op het telefoonnummer 96 571 53 82 of 96 571 72 22
Of je nu vist vanuit een kleine boot, in de haven, vanaf de golfbreker of de rotsen langs de kustlijn, je moet in het bezit zijn van een licentie voor het vissen op zee.
Zonder twijfel wordt ers’nachts of tijdens de schemering het meest gevist. ‘s Nachts vissen heeft zeker zijn voordelen. De zee en meren zijn meestal minder druk bezocht, waardoor er minder competitie is. ’s Nachts zijn de wind en het water ook meestal kalmer, vooral in de zomer. De watertemperatuur daalt met enkele graden waadoor vissen die dieper zitten meer naar de oppervlakte komen.
Bovenal zijn sommige vissen van nature nachtvissen, dit wil zeggen dat ze ’s nachts actiever zijn en dus ook neer de neiging hebben om te eten. Verder wordt nog gezegd dat nachten met een nieuwe of een volle maan, de best zijn om te vissen.
Zorg er zeker voor dat je een goede zaklamp bij de hand hebt want eenvoudige dingen zijn soms een heel stuk moeilijker in het donker, zoals vastmaken van haken of het zoeken van een buigtang of een haak. Verder kunnen lichtgevende dobbers of een blacklight om de lijn beter te zien handig zijn.
Zorg voor de veiligheid dat al uw materiaal mooi samenblijft om ongelukken in het donker te voorkomen. Als je vist van op land gebruik je best bij elke verplaatsing een zaklamp. Als je vist van op een boot ben je verplicht de verlichte boeg en achtersteven lichten aan te maken. Deze moeten altijd branden als je vaart maar het is ook aan te raden om deze aan te laten terwijl je dobbert.
Het navigeren is ook een heel stuk moeilijker, zeker om ongekend water, hiervoor plaats je het best een wide-beam licht, dit is een heel stuk sterker en feller dan een standaard zaklamp.